3 grunde til du skal rense din ventilation

13 juni 2022
Steffen Hansen

advertorial

Der er mange nye hjem, hvor der er indbygget en eller anden form for ventilation. Når man har dette, så er der dog nogle ting, man skal være opmærksom på.

I dette indlæg kommer vi ind på 3 grunde til, at man skal huske at rense sin ventilation. Hvis man ikke selv kan gøre det, så kan man få hjælp til rensning af ventilation ved et professionelt firma.

 

image

 

1. Det sænker brandfare

Selvom man ikke skulle tro det, så kan det øge brandfare i ens hjem, hvis man ikke sørger for at få renset sin ventilation. Dette er uanset om du har fået indersiden coated eller ej. Ved ikke at få det renset, så vil der ophobes støv i kanalerne, støv som vil være letantændeligt, og derved være en mulig ‘brandbro’, hvor ilden hurtigt kan bevæge sig igennem huset, hvis der er ild.

2. Det øger luftkvaliteten

Ved at få renset ventilationen, så sikrer du, at luften ikke ryger igennem kanaler der er fyldt med støv. På den måde kan du hæve kvaliteten af luften, da du ikke får pustet støvpartikler ud i hovedet. Det sikrer et bedre indeklima, og vil også potentielt kunne give en mere energi i løbet af en dag, fordi man bliver iltet bedre. Det kan altså gøre en væsentlig forskel i ens hverdag.

3. Det mindsker allergi

Er man allergiker, så er det en god idé at få skiftet partikelfilter og få renset kanalerne oftere end andre. Dette skyldes, at pollen eller lignende kan sætte sig i kanalerne, og derved blive blæst ud i hovedet på en i løbet af dagen. Det giver derved den modsatte effekt, da man fremfor at få renset luften for pollen får det kastet rundt i hele lokalet i stedet.

Der er altså mange fordele ved at få renset sin ventilation løbende, hvorfor du bør opprioritere at få det gjort.