Forskellige gulvbehandlinger

26 februar 2022
Steffen Pedersen

advertorial

Hvis du ønsker at få et andet udseende på dit gulv, kan det være en god ide at få foretaget en behandling af gulvet. Før du overhovedet kan få foretaget en gulvbehandling, så kræver det at du får en gulvslibning for at fjerne den gamle overfladebehandling. Det er også med til at fjerne tidligere ridser med mere. Hvis det står meget slemt til med gulvets udseende som bør du måske få foretaget en overfladebehandling. Hvis du ønsker at vide mere omkring hvilke behandlinger du kan få foretaget så læs med her.

gulvafslibning på Fyn

Ludbehandling

En ludbehandling fungerer meget godt med lys træ, såsom bøg eller ask. Det kan også være fyr eller gran. Man kan selvfølgelig også få en ludbehandling på andre træsorter, ludbehandlingen passer bare godt med disse træ sorter. Ludbehandlingen er nemlig med til at bevare træets lyse udseende, samtidig med at det forhindrer træets gulning. Lud er ikke nogen beskyttelse med træets overflade, det er typisk nødvendig med en efterfølgende gulvbehandling. 

Gulvlakering

En gulvlakering fungerer som et beskyttende lag på gulvet og forhindrer slitage fra snavs og andet. Lakken kan være meget blank, men man kan også vælge mere matte lakeringer for at det ikke får meget genskind. Det kommer også helt an på hvilket udseende og hvilken effekt man ønsker at få lavet på gulvet. 

Oliebehandling

En oliebehandling er egentligt en underfladebehandling, olien trækker ned i træet. Det er derfor også vigtigt at man få slebet gulvet først, for at gulvets åbne åre tager bedre i mod behandlingen. Det giver en stor slidstyrke dog ikke så meget som en lakering.

Kontakt en til at behandle dit gulv

Du kan kontakte din nærmeste gulvbehandler ellers kan du også smutte ind på gulvkanonen hjemmeside, det har mange muligheder for at få lavet gulvbehandlinger. Du kan til din egen fordel undersøge hvad forskellige udbydere kan tilbyde dig.