Hvad er stress symptomer?

15 august 2019
Astrid Pedersen
Hvad er stress symptomer?

De mest almindelige symptomer på stress er permanent uro i kroppen, ledsaget af tankemylder, anspændthed, hjertebanken og en følelse af uvirkelighed. Mange mennesker, som lider af stress, oplever samtidig dårlig fordøjelse, åndedræts besvær, overdreven sved tendens og en nærmest ulidelig og udmattende træthed.

Det er meget vigtigt, at du, såfremt du oplever disse symptomer (eller blot nogle af dem) søger hjælp hos egen læge. Stress er nemlig en særdeles alvorlig tilstand, som ikke bør negligeres. En person, som har stress, lider dog typisk samtidig under ikke at være i særligt god kontakt med egen krop eller følelser, og derfor sker det ofte, at stress ikke opdages, førend der er sket store skader på kroppen.

Flere stressramte personer har berettet om, at de faktisk endte akut på hospitalet, fordi langvarig stress havde fået systemet til at kollapse. Derfor er det helt essentielt for dit helbred, at du lytter efter din krop, og er meget opmærksom på stress symptomer.

Stress eller angst – hvordan kender jeg forskel?

Symptomer på stress og angst symptomer er nærmest identiske – og derfor kan det være virkelig svært at finde ud af, om man lider af angst eller af stress. Der er dog grundlæggende forskel på de to lidelser. Hvor stress er at betragte som en midlertidig tilstand, som kan gå i sig selv igen ved at fjerne den stress ramte fra det stress inducerende miljø og give krop og sind en pause, er angst en fundamental eksistentialistisk lidelse med rod dybt i det menneskelige sind.

Angst skal behandles fundamentalt anderledes end stress. Det nytter for eksempel intet med en langtids sygemelding – angsten vil melde sig på banen uanset hvad, og dette kan være utroligt frustrerende.

Derfor bør du opsøge en angst specialist, hvis du er usikker på hvorvidt du lider af stress eller af angst. Læs mere på angstekspert.dk