Postkassemoduler – praktiske og pladsbesparende

05 november 2020
Astrid Pedersen

Leder du efter den helt rigtige postkasseløsning til din boligforening eller dit kollegium? Så kan du med fordel overveje postkassemoduler.

Hvad er postkassemoduler?

Postkassemoduler er, som betegnelsen måske antyder, moduler som er sammensat af et antal postkasser. Den type postkasser som anvendes i forbindelse med opbygning af postkassemoduler kaldes modul postkasser og er postkasser særligt designet og fremstillet til at kunne sættes sammen i moduler.

Hvorfor bruge postkassemoduler?

Der er mange fordele ved postkassemoduler. Især i forbindelse med større ejendomme og bygninger med mange enkelt husstande kan postkassemoduler spare en del plads.

Det er lovpligtigt for beboere i etage byggeri at have deres respektive postkasser placeret i grund niveau. Dette påbud er indført for at skåne postbude og andre distributions medarbejdere som ellers ville skulle løbe op og ned ad mange trapper for at aflevere breve, aviser og øvrige forsendelser.

Dette betyder at de mange postkasser tilhørende de enkelte husstande skal placeres samme sted – og dette kan godt være op ad bakke, især i ældre bygninger hvor der ikke er så megen plads i opgangen.

Her vil du med stor fordel kunne anvende de flade og høje modul postkasser som ikke rager så langt ud i rummet, og dermed ikke optager så megen plads. Er ejendommen i besiddelse af et stort fælles areal – for eksempel en vandrehal eller en større foyer – vil du kunne opbygge dine postkassemoduler som såkaldte postbure bestående af de lave men dybe postkasser. Et postbur gør det muligt for postbude og distributions medarbejdere at omdele breve og andre forsendelser via modul postkassernes bagsider.

Hvor finder jeg gode modul postkasser til postkassemoduler?

Det danske firma Vikingposten er leveringsdygtig i slidstærke og solide modul postkasser som kan bygges sammen til postkassemoduler i varierende størrelser. Du kan se det store udvalg af modul postkasser på Vikingposten.dk