Sådan gør du som slagter ved aktivister

13 november 2019
Anders Lundtang Hansen
Sådan gør du som slagter ved aktivister

I nogle sammenhænge siger man, at det bedste forsvar er et angreb, men i sammenhæng med aktivister, der forsøger at nedgøre, “udstille” og fremhæve en god slagter som åbenlyst morder – det værende slagteriet selv, slagterbutikken eller begge dele – mener vi ikke, at man skal slå hårdt mod hårdt.

Problemet er netop i disse dage med sociale medier, der godt nok gør, at ting bliver delt hurtigere end nogensinde før, så er det stadig en envejskommunikation, hvor en dialog foregår forskudt.

Faktisk er det ærkeeksemplet på H.C. Andersens fortælling om fjeren, der blev til fem høns, fordi selvom den oprindelige kilde bliver delt flere gange, så rammes den af mange fortolkninger og holdninger undervejs i genfortællingen, som folk sluger råt.

Vores pointe er i denne sammenhæng, at man ikke skal forsøge at være efter aktivister ved at gøre noget ulovligt mod dem, selvom de praktisk talt selv udfører noget ulovligt, for den slags kan bare give negative kommentarer med sig, når det med største sandsynlighed finder vej på nettet – med eller uden billeder og video.

Tilkald myndighederne og lad dem tage sig af uromagerne, og skulle man endelig udtale sig, så gør det til de officielle medier og bed om at få dine citater til tjek enten på skrift, lyd eller video, inden det udgives.

For selvom aktivisterne kan gøre ulovlige ting fra at hænge bannere op, blokere indgange til slagteren og måske slippe dyrene løs, så mener de stadig, at de form for skarnstreger, ballade, ulovligheder, ulydigheder og videre bliver retfærdiggjort i, at dyrene ikke kan tale for sig selv, og de derfor er deres stemme.

Derfor kan de desværre høste stor anerkendelse hos store dele af befolkningen, og det kan man synes om, hvad man vil, men ofte falder det ud til deres fordel alligevel.

Som loven ser ud nu, er det lovligt at være slagter såsom http://www.gour-meat.dk/ , mens det er ulovligt at udføre den slags aktiviteter som aktivist, og det skal man respektere.