Udskift dine døre og spar penge på din varmeregning

09 maj 2022
Lotte Hindsberg

advertorial

Synes du, der er lige lovligt fodkoldt om efteråret og vinteren, og er din varmeregning til den højere side, bør du undersøge, om det giver mening at få udskiftet dine ydredøre. Det gælder blandt andet din hoveddør, døren til dit bryggers og din terrassedør.

At udskifte alle dørene, kan betyde at der er mange penge på varmeregningen, fordi din bolig er blevet bedre isoleret. Du kan se flere døre hos Klarfönster. Når du har et bedre isoleret hus, er det vigtigt at du husker at der bliver luftet ud. Mindst to gange om dagen i fem til ti min. Der skal være gennemtræk. Bliver luften ikke skiftet ud, vil du opleve at der kommer fugt og i sidste ende skimmelsvamp.   

Ytterdörrar

Det skal du også være opmærksom på

Vælger du at få udskiftet dine yderdøre er der flere ting du med fordel kan være opmærksom på i forbindelse med udskiftningen. 

Du skal til at starte med at overveje om dørene skal have en anden størrelse. En dør der er større, evt. med vinduer i vil du få mere lys ind i dit hus. Din tømrer kan skære ud i muren, med hjælp af en et diamantbor. Det vil også gøre det muligt visuelt at få en større stue, hvis du har større døre ud til din terrasse. Især om sommeren. 

Det næste du skal være opmærksom på er hvordan dine døre vender. De fleste døre i Danmark vender ind af, men du kan med fordel overveje om dine døre skal vende anderledes. Især hvis din entre eller stue er lille. Det vil give mere plads. Husk dog at der skal være plads så dørene ikke rammer ind i taget eller tagrenden. 

Du skal også beslutte om dine døre skal have samme lås eller hver deres. Er det første tilfælde skal du huske at give producenten besked om, at der skal være samme låsecylinder.