Vinduesudskiftning kan gøres på langt de fleste bygninger

26 april 2021
Anders Lundtang Hansen

Man kan kort sagt sige, at hvis man har en bygning, som der er vinduer i, så er der også mulighed for at udskifte dem – ellers ville der dårligt nok have været mulighed for at sætte de vinduer i til at starte med.

Man kan jo så godt risikere, at man har at gøre med sådan en gammel og mørnet bygning af en aldrende herregård, at vindueskarmen vil brase sammen, når man fjerner vinduet, fordi det er den, som der holder vindueshullet på plads.

Selv hvis man fik nogle afstøtter sat i, så ville det meste omkring vindueskarmen smuldre væk, og man skulle lave så mange krumspring for at få et nyt vindue i, at det dårligt ville kunne svare sig.

Desuden er det jo så måske heller ikke muligt at udskifte med et tilsvarende vindue som det gamle, fordi man ikke laver den slags mere eller kender metoden bag, hvorfor man må nøjes med en kopi.

Vinduesudskiftning vil være muligt i langt de fleste tilfælde 

Har man så at gøre med vinduesudskiftning i Odsherred for eksempel så vil man jo se på, hvad det er for en bygning, hvor mange vinduer man skal udskifte, og hvad der er tale om for nogle vinduer, man vil have sat i.

Måske bruger man ét firma til at tage de gamle vinduer ud, eller man går det selv, mens man får et andet til at sætte de nye vinduer i, men det er bestemt mest praktisk at lade det samme firma gøre det, så de har styr på hele processen.

Det er formentlig ikke helt det samme, hvis man nu har en kontorbygning, hvor de fleste vægge er af glas.

Om muligt skal man her have en ekspert af en specialist ud for at klare dette arbejde, men det kommer jo an på det konkrete eksempel.